Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok.Megoldanátok ezt a fizika feladatot? Köszi!

Főoldal » Középiskola » Fizika
543
A lift motorja 1200 N erőt fejtett ki és 126 kg. J (joul) munkát végzett. Milyen magasságra emelkedik a lift? Légyszi irjátok le a megoldást ne csak az eredményt.
Köszi.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Feltételezem az a kg a 126 után csak elírás volt. Ebben az esetben a megoldás:

F = 1200N
W = 126J
s = ?

Mivel tudjuk, hogy egy test által végzett mechanikai munka megegyezik a test által kifejtett erő és a megtett út szorzatával (W = F*s), ebből következik (ha átrendezzük az egyenletet), hogy s = W/F

Vagyis a megoldás:

s = W/F = 126J/1200N = 0,105m

(Ha azt akartad írni, hogy 126Kj munkát végez, akkor a megoldás: s = 126000J/1200N = 105m)
0