Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Ebből ,hogy lesz 20?

Főoldal » Középiskola » Matematika
559
a^2-b^2/a-b=20

Ez a képlet.A kérdés pedig az ,hogy a+b mennyi.Erre a válasz az ,hogy 20 ,viszont sajnos nem tudom,hogyan jön ki.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A számláló az ismert azonosság szerint átírható (a+b)*(a-b) alakra, tehát az egyenlet:

[(a+b)*(a-b)] / [a-b] = 20 (a szögletes zárójel csak a jobb áttekinthetőséget szolgálja).

Ez a tört már látható módon egyszerűsíthető (a-b)-vel (amennyiben a≠b, mivel akkor a nevező 0 lenne), így:

a+b=20, és ez volt a kérdés.
0