Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

(fizika) legyszi segitsetek

Főoldal » Általános iskola » Fizika
590
1-8 legyszii
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
1.
U = 230V
I = 0,78A
t = 50s
W = U*I*t=230v*0,78A*50s=8970J

2.
U = 230V
I = 0,06A
t = 21,5 perc = 1290s
W = U*I*t = 230V*0,06A*1290s=17802J

3.
U = 230V
I = 5,2A
t = 1,5h = 5400s
W = U * I * t =230V * 5,2A * 5400s =6458400J = 6458,4kJ

4.
U = 230V
I = 2,2A
t = 5h = 18000s
W = U * I * t = 230V * 2,2A * 18000s = 9108000J = 9108kJ

5.
P = 5kW = 5000W
t = 4h
W = P*t = 5000W * 4h = 20000Wh

6.
a)
P = 1000W
t = 0,5h = 1800s
W = P * t = 1000W * 1800s = 1800000J
b) 1800000J

7.
W = 1,45kWh
t = 24h
P(átlagos) = 145kWh / 24h = 0,06kW

8.
W = 0,3kWh
t = 4h
P = W/t = 0,3kWh/4h = 0,075kW
0