Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Erők

Főoldal » Középiskola » Fizika
1474
Vízszintes síkon 5N erő hatására 0,6m/s² gyosulással mozog egy test. Ha a ráható húzó-erő 3 N, akkor a gyorsulása 0,2m/s².

mekkora a test tömege és a súrlódási együttható?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Vízszintesen a súrlódási erő Fs = µ·m·g. Ez ellentétes irányú, mint a húzóerő.

Az eredő erő F húzóerő esetén F - Fs:
F - Fs = m·a

5 - µ·m·g = m · 0,6
3 - µ·m·g = m · 0,2

Ebből az egyenletrendszerből kijön mindkettő.
0