Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítsetek, pls

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1409
Hány liter vizet párologtassunk el 12 liter 20%-os sóoldatból, hogy 25%-os sóoldatot kapjunk?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Só mennyisége: 12/5=2,4 (20 %-a a 12 liternek)
Víz mennyisége 12-2,4= 9,6

A só mennyisége nem változik, szóval az a kérdés, hogy hány literesnek kell lenni a sóoldatnak ahhoz, hogy a 2,4 a 25%-a (negyede) legyen
Válasz: 2,4*4=9,6
Ebből a víz mennyisége: 9,6-2,4=7,2. Eredetileg 9,6 volt a víz mennyisége, szóval 9,6-7,2=2,4 liter vizet kell elpárologtatnunk.
0