Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek feladatsor

Főoldal » Általános iskola » Matematika
762
Felvételi
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
egyik kávé= 2500 Ft/kg
másik kávé=3300 Ft/kg

Ebből csináltak egy 80 kg-os keveréket. Tehát x kg-ot raktak az egyikből bele, y kg-ot a másikból.
Annyit tudunk hogy a keverék 80 kg-os és a kg-onkénti ára 3000 Ft, azaz a 80 kg-os keverék ára:
80*3000=240000 Ft
Így a következő egyenletrendszert kell megoldanunk:
2500x+3300y=240000
x+y=80 azaz x=80-y, ezt az elsőbe behelyettesítve kapjuk:
2500(80-y)+3300y=240000
200000-2500y+3300y=240000
800y=40000
y=50 .
Tehát a 2500 Ft-os kávéból 30 kg, a 3300 Ft-osból 50 kg-ra van szükség
1