Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sos!

Főoldal » Középiskola » Matematika
571
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Van egy alkalmazás ami bármilyen matek feladatot megold PHOTOMATH nekem bevált próbáld ki
0

I. x+y=3
II. x3+y3=9
I.-ből kifejezem x-t => x=3-y, majd behelyettesítem a II.-be
(3-y)3+y3=9
Felhasználva az (a-b)3=a3-3a2b+3ab2-b3 azonosságot!
33-3*32y+3*3y2-y3+y3=9
Rendezem a rendeznivalókat:
27-27*y+9*y2=9
Rendezem 0-ra a másodfokú egyenletet:
9*y2-27*y+18=0
9-cel egyszerűsítek:
y2-3*y+2=0
Használom a megoldóképletet:
y1,2=(3± 9-4*1*2 )/2 => y1=2, y2=1
Az eredményeket I.-be visszahelyettesítve: x1=1, x2=2.
Az ellenőrzést rád bízom :)
0