Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

A parabola

Főoldal » Középiskola » Matematika
588
Határozzuk meg a K(-2;1) középpontú és 5 egység sugarú kör, valamint az F(1;-11/4) fókuszú, y=-13/4 vezéregyenesű parabola közös pontjainak koordinátáit.

Valaki segítene a feladat megoldásában?
Odáig eljutottam, hogy felírtam a kör egyenletét: ((x-2)²+(y-1)²=25). A parabola egyenletem ilyen lett: y+3=12(x-1)², de nem biztos, hogy jó. E 2 egyenletet próbáltam meg metszetni egymással, de semmi eredményre nem jutottam, túl sok ismeretlenem maradt.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Sajnos, már a görbék egyenletét is hibásan írtad fel.
A megoldás így néz ki:
0