Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valali el tudja mondani, hogy ezt miért így kell megoldani ahogy?

Főoldal » Középiskola » Matematika
530
Kép van róla leírásban (logatitmus)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Ha zárójeleznénk, hogy látszódjon a műveletek sorrendje, ez lenne:
`log_2(log_3(log_4(x))) = 0`
a külső tehát ez:
`log_2("valami")=0`
amit gondolom tudod, hogy így kell megoldani:
`"valami"=2^0`
ami pedig 1. Vagyis, mivel `"valami"` az, ami a zárójelben volt:
`log_3(log_4(x))=1`

Hasonlóan megy tovább, próbáld magadtól követni most már.
0