Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítség!!!!

Főoldal » Középiskola » Matematika
589
7/(2x+5)-3/(10x+10)=11/120 egyenlet levezetését ha le tudná írni valaki
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A közös nevező a 120*(10x+10), ezért beszorzunk vele:
1680-360=11*(10x+10)
1320=110x+110
1210=11x
x=110
0