Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hazi feladat surgos

Főoldal » Általános iskola » Matematika
657
Egy utasnak bizonyos utszakaszt kell megtennie. Az elso nap megteszi az utszakasz felet a masodik nap a megmaradt 3/5 reszet., a harmadk nap az utolso 20 km-t. Mennyi az utszakasz hossza?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Az egész út: x
1. nap: 0,5x
2. nap: 0,5x*0,6
3. nap: 20
0,5x+0,5x*0,6+20=x
0,5x+0,3x+20=x
20=0,2x
x=200 km volt az út.
0