Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Surgos matematika

Főoldal » Általános iskola » Matematika
618
Egy iskola konyvtaraban ugyanannyi meseskonyv van, mint verseskotet.Ha vasarolnanak 64 meseskonyvet, akkor 3-szor annyi meseskonyv lenne, mint verseskotet. Hany meseskonyv es hany verseskotet van a konyvtarban?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
mesekönyv: x db
verseskötet: x db
x+64=3x
64=2x
x=32 mesekönyv, és 32 verseskötet van a könyvtárban.
0