Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika (Rezgések)

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
757
Spirálrugón függő test tömege m=0,5 kg, a rugó l=1 m-es megnyújtásához F=55 N szükséges. A testet A=50 cm-re kimozdítjuk lefelé az egyensúlyi helyzetéből, majd elengedjük. Mekkora lesz a test kitérése t1=1,2 s múlva? A rezgés csillapítatlan.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
Keresd meg a harmonikus rezgőmozgás egyenletét. Most az alsó szélső helyzetből indul, ezért érdemesebb szinusz helyett koszinusszal csinálni, vagy pedig megfelelő kezdőfázis kell.
Ha mondjuk a Wikipedian talaltad meg a harmonikus rezgőmozgást, ott ott van a körfrekvenia és a rugóállandó összefüggése is. A rugóállandót ugye ki tudod számolni a megadott adatokból?
0