Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Trigonometria

Főoldal » Középiskola » Matematika
838
Hány különböző megoldása van az alábbi egyenletnek [-π;2π] intervallumon?
cos(2x-π/2)=-0,5
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`cos(y)=-0.5`
Ennek ezek a megoldásai:
`y = 2/3π + 2kπ`
vagy `y = -2/3π + 2kπ`

Az intervallum ezt jelenti:
`-π ≤ x ≤ 2π`
`-2π ≤ 2x ≤ 4π`
`-2π-π/2 ≤ 2x-π/2 ≤ 4π-π/2=3π+π/2`
`-2π-π/2 ≤ y ≤ 3π+π/2`

Keresd meg, a fenti `y`-ok közül mennyi teljesíti ezt.
0