Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sürgős lenne!!!!

Főoldal » Középiskola » Matematika
800
Egy 1,5m hosszú függőleges pálca árnyéka 1,2m. Milyen magas az oszlop, amelynek árnyéka 14,3m?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a=1,2 m
b=1,5 m
tgα=a/b=1,2/1,5
α=38,66°

b=14,3 m
tgα=a/b
tg38,66=a/14,3
a=tg38,66*14,3=11,44 m magas az az oszlop.
0