Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Erő?

Főoldal » Általános iskola » Fizika
532
Egy hidraolikus emelő egyik hengerénk átmérője 6cm a másiknak pedig 24cm. A kissebb henger dugattyúját 200N erővel nyomjuk. Mekkora erő nyomja a másik dugattyút?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Fizika, erő dugyattyú, átmérő
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
F₂=F₁*(A₂/A₁)=200*(24/6)=800 N
0