Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Nyomás

Főoldal » Középiskola » Fizika
1659
Mekkora a nyomása 10 mol 0⁰C hőmérsékletű ideális gáznak, ha a térfogata 16,62 dm³?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Felírjuk az állapotegyenletet:
p*V=n*R*T
(a hőmérsékletet átírjuk K-be: T=273 K, és a térfogatot m³-be: V=0,01662 m³
Ebből a nyomás:
p=(n*R*T)/V=(10*8,314*273)/0,01662=1365657,04∼1365657∼1,37*10⁵ Pa
0