Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek Sos!.

Főoldal » Általános iskola » Matematika
2433
a, Gondoltam egy számot. Kivontam belőle, 10-et, a külömbséget megszoroztqm 5-tel. Eredményűl 50-et kaptam. Melyik számra gondoltam?


b, Melyik az a szám, amelynek 4-szerese 5-tel kissebb, mint a szam 6-szorosa.?

C, Melyik az a szám, amelynek 9-szerese 40-nel kisebb, mint a nála 10-zel kisebb szám 10-szerese.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
a.)
(x-10)•5=50 /Zb
5x-50=50 /+50
5x=100 /:5
x=20

b.)
4x=6x+5 /-5
4x-5=6x /-4x
-5=2x /:2
-2,5=x /•-1
2,5=x
ell:
4•2,5=10
6•2,5=15
10 5-tel kisebb, mint 15

c.)
9x=(x-10)•10+40 /Zb
9x=10x-100+40 /öv
9x=10x-60 /+60
9x+60=10x /-9x
60=x

ell:
9•60=540
(x-10)•10=500
540 10-zel nagyobb, mint 500
Módosítva: 8 éve
0