Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok segitsetek gondom akadt a matekkal

Főoldal » Általános iskola » Matematika
590
Képet csatolok
Azert a sorrend
1. Kúp
2 négyzet alk gula
3 gömb
4 téglatest
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1. Itt nem tudom, mi az a, de ha megírod, azt is kiszámolom neked szívesen :D
2. A=a²+4*(a*m/2)=5²+4*(5*6/2)=85 cm²
m= (átló/2)²+M² =6,04∼6 cm
(négyzet átlója  2 )
V=1/3*a²*M=1/3*5²*6=50 cm³
3. d=6 dm ⇒ r=3dm=30 cm
A=4*π*r²=4*π*30²=11309,73 cm²
V=4/3*π*r³=4/3*π*30³=113097,34 cm³
4. A=2*(ab+ac+bc)=2*(5*4+5*3+4*3)=94 cm²
V=abc=5*4*3=60 cm²
0