Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Számítsd ki!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1209
Számítsd ki az 1cm; 2cm; 10cm sugarú kör kerületét, illetve területét!
Határozd meg,hogy a körök kerülete, illetve területe hogyan aránylik egymáshoz!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1 cm sugarú: K=2rπ=2*1*π=2π∼6,28 cm ; T=r²π=1²π=π∼3,14 cm²
2 cm sugarú: K=2*2*π=4π∼12,57 cm ; T=2²π=4π∼12,57 cm²
10 cm sugarú: K=2*10*π=20π∼62,83 cm ; T=10²π=100π∼314,16 cm²
K: 2π : 4π : 20π = 1:2:10
T: π : 4π : 100π = 1:4:100
0