Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia

Főoldal » Általános iskola » Kémia
2153
Írd le égésüket anyagnevekkel!
Szén + ... = ...?
vas+ .... =...?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Általános iskola / Kémia

Válaszok

2
Szén + Oxigén = Szén-dioxid
Vas + Oxigén = Vas-oxid
(Vas égése. 4Fe + 3O2 = 2Fe2O3 )
1

Az a) feladatnál lehetséges megoldásnak a következő is elfogadható, nem csak a "szén-dioxidos" formula!

Szén + Oxigén ===> Szén-monoxid
0