Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

3 . Osztalyos matek feladat:

Főoldal » Általános iskola » Matematika
596
Három munkás összesen 800 forintot keres. Az első és második munkás 503 forintot visz haza, a második es harmadik pedig 555 forintot . HANY forintot keres egy - egy munkás?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika,feladat,
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
X, y, z a munkásokat jelöli
Ha vesszük x és y-t és kivonjuk a 800ból éppen z-t kapjuk. Tehát valamelyik két munkás bérének összegét kivonjuk az összes fizetésből a harmadik munkás fizetését kapjuk.
1

800-503=297 ennyit keres az egyik
800-555=245 ennyit keres a második
800-245-297=258 ennyit keres a harmadik
Módosítva: 8 éve
1