Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítséget, Pls.

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1108
3 zsák dió tömege megegyezik 4 zsák mogyoró tömegével. 9 zsák dió és nyolc zsák mogyoró 120 kg. Hány kilogramm 1 zsák mogyoró, és 1 zsák dió?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1 zsák dió legyen D, 1 zsák mogyoró legyen M
a következőket tudjuk:
3D=4M
9D+8M=120
az elsőből tudjuk hogy D=4M/3, ezt a másodikba behelyettesítve:
9(4M/3)+8M)=120
12M+8M=120
20M=120
M=6 és D=4*6/3=8
Tehát 1 zsák mogyoró 6 kg, 1 zsák dió pedig 8 kg.
0