Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítséget kérnék.

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1811
A nyolcadik évfolyamon kétszer annyi fiú van, mint lány. Amikor hiányzott 7 nyolcadikos lány, akkor háromszor annyi fiú volt az évfolyamon, mint lány. Hány lány és fiú jár az évfolyamra?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Kedves Kérdező!

2 egyenletet kell felírni: F a fiúk L a lányok.

1.) F = 2*L
2.) F = 3*(L-7)
Az elsőből a másodikba helyettesítve:
2*L = 3*(L-7) (felbontjuk a zárójelet)
2*L = 3*L -21 (hozzáadunk 21-et, és kivonunk 2*L-t)
21 = L

Tehát 21 lány van és kétszer több fiú azaz 42.
0