Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi!

Főoldal » Középiskola » Matematika
527
Nem értem ezt a feladatot valaki tud segíteni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A háromszög belső szögei α, β és γ
Ha a szögek aránya 1:2:3, az azt jelenit, hogy α=1x, β=2x, γ=3x. Ekkor lesz ugyanis az, hogy β dupla annyi, mint α, stb.
Vagy ha az arány 4:5:6, akkor α=4x, β=5x, γ=6x.
Stb.

Már csak az x-et kellene kitalálni. Azt meg azzal lehet, hogy a háromszög belső szögeinek az összege mindig 180°. Tehát mondjuk a)-nál:
`x+2x+3x=180`
Fejezd be...
0