Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SŰRGŐS!!!

570
Segítene valaki? Hittanból kellene 2 fogalmazást írni. Az egyik fogalmazásnak a karácsonyról kellene szólni. 3 részből álljon: 1. rész: Mi a karácsony? (Ezt hittanosan kéne megfogalmazni, mert arra kell.), 2. rész: Legjobb karácsonyom, 3. rész: idei karácsonyom. (ehhez nyugodtan kérdezzetek tőlem)
A másik fogalmazásnak Ádám és Éva bűnéről kell szólnia. Ez is 3 részből álljon. 1.rész: Maga a történet, 2. rész: Vélemény, 3. rész: Összegzés
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Egyéb

Válaszok

1
Karácsony:
1. A karácsony a legnagyobb keresztény ünnep a húsvét után, amellyel Jézus Krisztus születésére emlékezünk. Assisi Szent Ferenc az ünnepek ünnepének tartotta. Minden évben december 25-én tartják világszerte, habár nem ezt a dátumot tartják számon Jézus születésének. Ez a keresztény ünnep az első nikaiai zsinat határozata értelmében Jézus Krisztus földi születésének emléknapja: az öröm és békesség, a család és gyermekség, az otthon és szülőföld ünnepe.
2. Az én legjobb karácsonyom a tavalyi évben volt. Ennek oka, hogy nem szűk családi körben töltöttem, hanem olyan családtagok is jelen voltak akikkel ritkán találkozom.
3. Az idei karácsonyi ünnepeket a szüleimmel és a testvéremmel töltöttem. Szenteste egész nap az estére készültünk, anyával sütöttünk-főztünk, testvérem és apa felállították a karácsonyfát aztán közösen feldíszítettük. Este együtt megvacsoráztunk. Evés után összegyűltünk a karácsonyfánál és kibontottuk az ajándékokat. Az ajándék bontogatás után karácsonyi filmeket néztünk. Meghitten és szeretetteljesen teltek az ünnepek. Ez a karácsony is egy nagyon kellemes emlék marad!

Ádám és Éva:
1. A bűnbeesés az Istentől teremtett harmonikus állapot felborulásának története. Az első emberpár egyik tagja, Éva egy kígyó hatására megszegte az isteni parancsot. Evett a tiltott fa gyümölcséből, majd rábeszélte a dologra Ádámot is. Szemeik megnyíltak, és felismerték, hogy ki vannak szolgáltatva a külvilág és saját belső ösztöneik gyilkos erejének. Isten felelősségre vonta őket a kígyóval együtt. A bűn következményekkel járt. Az asszonynak, Évának fájdalommal kellett megszülnie gyermekeit. A férfinak, Ádámnak pedig munkája gyötredelmes lett. Életük halállal végződött, visszatértek a földbe, amiből lettek, s végül el kellett hagyniuk az Édenkertet.
2. Véleményem szerint Éva tette nem volt bűn. Az Édenkert a bibliai elképzelés szerint az ősi, gondtalan és önfeledt boldogság színtere volt, ahol az ember még nem ismerte a jó és a rossz fogalmát. Az édeni állapotban még nem volt gonoszság, nem létezhetett bűn, betegség, az ember még nem ismerhette a halál rettenetét sem. Éva tehát nem számított arra, hogy tettének milyen következményei lehetnek.
3. Az első emberpárról szóló legenda számtalan kérdést felvet. A Biblia egyes magyarázói szerint az első emberpár tényleg létező emberpár lehetett, míg mások azt tartják, hogy ezt a történetet csupán szimbolikusan kell felfogni, akárcsak a paradicsomból való kiűzetést.

0