Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szöveges

Főoldal » Általános iskola » Matematika
602
1 alma és egy banán együtt 7 egységbe
1 banán és egy barack együtt 8 egységbe
1 barack és egy körte együtt 9 egységbe kerül. Mennyibe kerül 9 alma?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A végén lévő körte helyett nem alma van? Vagy az elején lévő alma helyett körte esetleg?

Ha mindegyikből veszünk 2-2-2 darabot, akkor összesen 7+8+9=24 egységet fizetünk értünk, ennek fele 12 egység, tehát ha mindegyikből veszünk 1-1-1 darabot, akkor 12 egységet fizetünk. Ebből már meghatározható az alma ára, ami 12-8=4 egység. 9 alma 9*4=36 egységbe kerül.
0