Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egy kölyökkutya élete

Főoldal » Általános iskola » Matematika
540
Egy kölyökkutya élete első 360 napjában még naponta többször is
eszik. Az első valahány napon keresztül naponta háromszor, a következő időszakban, amely feleennyi napból áll, naponta kétszer, majd a végén már csak naponta eszik. Az első 360 napban összesen 760-szor evett.
Hány napon evett háromszor, kétszer, illetve egyszer?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Valameddig napi 3x: x*3
Valameddig napi 2x: (x/2)*2=1,5x
Valameddig napi 1 (a 360 nap maradékában): 360-x-0,5x
3x+x+360-x-0,5x=760
2,5+360=760
2,5x=400
x=160
Tehát 160 napig evett napi 3-szor, 160/2=80 napig evett napi 2-szer, és 360-160-80=120 napig evett napi 1-szer.
0