Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenes egyenlete?

Főoldal » Középiskola » Matematika
732
Mi annak az egyenesnek az egyenlete, ami áthalad az A ponton és párhuzamos az e egyenessel?
A(1,1)
e: 3x+2y=5
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
egyenesegyenlete
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Azt érdemes megjegyezni, hogy ha két egyenes ax+by=c alakú egyenletében a bal oldal megegyezik, akkor a két egyenes párhuzamos. Tehát ha a bal oldal 3x+2y a keresett egyenes egyenletében, akkor az párhuzamos lesz az eredetivel. Már csak azt kell elérni, hogy az egyenes átmenjen az adott ponton, ehhez csak be kell írni a koordinátáit:

3*1+2*1=8, ez lesz az egyenlet jobb oldala.

Tehát a keresett egyenlet: 3x+2y=8.
0