Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Nagyon Sürgős

Főoldal » Általános iskola » Fizika
557
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
Mekkora erő kell, hogy a testet megtartsad? `m·g`
Mekkora erő kell, hogy állandó sebességgel emeld? az is `m·g`, ugyanis csak a gyorsításhoz kell nagyobb erő.
Vagyis `F=m·g=...` számold ki.
A munka pedig `W=F·s=...` ezt is számold ki.

Ha van súrlódás is, akkor azt is le kell győzni, ahhoz nagyobb erő kell.
Akkor a befektetett munka is nagyobb.
0