Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mértékegységek kíszámítása

Főoldal » Középiskola » Fizika
600
A következő mértékegységeknek kéne felírni a kiszámítását ha lehetséges, példáúl:
sebesség v=s/t ( törtvonal = / ).

Hosszúság (m),
Tömeg (kg),
Gravitáció (g),
Megtetett út (s),
Erő (N),
Nyomás (Pa),
Munka (J),
Sűrűség (ρ),
Áramerősség (A),
Anyagmennyiség (mol),
Hőmérséklet (K),
Ellenállás (Ω),
Gyorsulás (a)

NAGYON szépen köszönöm

s
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
T^2 / (4pí^2) * g = l
m = ρ * V
g = F / m (szabadesésnél)
s = W/F
F = m * a
p = Fny / A
W = F * s
ρ = m / V
I = U / R
N = 1 molanyagmennyiségű anyag annyi részecskét tartalmaz, mint amennyi atom 12,0000 g 12-es tömegszámú szénizotópban van
T = p * V
R = U / I
a = F / m
1