Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Geometria, Pitagorasz-tétel

Főoldal » Középiskola » Matematika
726
Az ABCD négyzet belsejében lévő P pont távolsága a háromcsúcstól sorra PA=7, PB=13, PC=17. Számítsuk ki a négyzet területét!

Egy 10 cm sugarú körhöz egy külső P pontból két érintőt húzunk. O a kör középpontja. OP=24 cm. Mekkora az érintési pont közötti távolság?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

3
Nincs benne a szövegben, hogy az AC átlón van a P pont? (ha nincs benne, akkor ezt kell bizonyítani)
0

A második feladatban is van egy "csavar" (Ha OP=26 lenne - sokkal egyszerűbb lenne.)
Az elsőhöz tudni kellene, hogy mit tudsz matematikából - trigonometrikus terület képlet, koszinusz-tétel - ilyenek voltak már?
1

Sajnos az első feladatot, 9.-es szinten nem tudom igazolni: (de igaz!)
1