Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Algebra szöveges feladat

Főoldal » Általános iskola » Matematika
2495
Egy háromszög egyik oldala kétszerese a legrövidebb oldalnak, a harmadik oldala 10 cm-rel hosszabb, mint a legrövidebb oldala. Mekkorák a háromszög oldalai, ha a kerülete 26 cm?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Ha a legrövidebb oldal hossza x, akkor a másik két oldal hossza 2x és x+10. A kerület ezek összege, tehát felírható ez az egyenlet:

x+2x+(x+10)=26, ezt már meg tudod oldani.
0

Rantnad megoldotta, de leírom a számolást!
x+2x+(x+10)=26
x+2x+x+10=26
4x+10=26
4x=26-10
4x=16
x=4
0