Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Forgómozgás 197

Főoldal » Középiskola » Fizika
509
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
A két forgatónyomaték eredője:
`M="5,5"\ Nm - "3,5"\ Nm=2\ Nm`
A forgómozgás alapegyenlete:
`M=Θ·β`
Számold ki a `Θ` tehetetlenségi nyomatékot, megadták a képletét a gömb esetére. A sugarat át kell először számolni méterbe! Utána már az alapegyenletből kijön a szöggyorsulás:
`β=M/Θ`
Ennek 1/s² lett a mértékegysége, ha jól számoltál a mértékegységekkel.

Ha ekkora gyorsulás `t=5\ s`-ig tart, akkor a szögsebesség a végén:
`ω=β·t`
számold ki.
1