Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia házi

Főoldal » Középiskola » Kémia
610
Csatoltam képet, a négyes és a hatos a házi. Előre is köszönöm a segítséget!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
4.
2H₂ + O₂ ⇒ 2H₂O
Standard áll.: Vm=24,5 dm³/mol
V=7,35dm³
n=V/Vm=0,3 mol
A H₂ és a H₂O aránya 2:2(=1:1) ⇒ H₂O=0,3 mol
Mvíz=18 g/mol
m=n*M=0,3*18=5,4 g víz keletkezik.
6.
2NaHCO₃ ⇒ Na₂CO₃ + CO₂ + H₂O
A keletkező CO₂ emeli meg a tésztát sütéskor.
25°C ⇒ standard áll.
MNa2CO3=84 g/mol
5 g NaHCO₃=5/84 mol∼0,06 mol
A NaHCO₃ és a keletkező CO₂ aránya: 2:1 ⇒ nCO2=5/168 mol∼0,03 mol
V=Vm*n=24,5*0,03=0,735 dm³-rel emeli meg a tésztát.
0