Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia reakcióegyenletek

Főoldal » Középiskola » Kémia
889
Írj egy-egy példát reakcióegyenletekkel, amikor szilárd anyagból hevítés hatására
(a) két szilárd anyag,
(b) két folyékony anyag,
(c) két gáz halmazállapotú vegyület,
(d) egy szilárd és egy gáz,
(e) egy szilárd és egy folyadék,
(f) egy folyadék és egy gáz keletkezik.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
a) 2 AgI = 2 Ag + I2
b) HgBr2= Hg + Br2
c) NH4Cl= NH3 + HCl
d) CaCO3= CaO + CO2
e) Ca(HCO3)2= CaCO3 + H2CO3
f) 2 HgO = 2 Hg + O2
0