Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kocka

Főoldal » Középiskola » Matematika
1785
Egy kocka éle 60 cm hosszú.Mekkora a kocka köré írt gömb sugara?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Mivel minden oldala 60 cm hosszu igy behuzunk egy atlot es kapunk egy derekszogu haromszoget, amiben pitagorasz tetellel a² = 60² + 60² --> a= √7200 ami 84,52 . Kerekitve az átló 84,9 cm de nekunk a fele kell mert a kozeppontbol az egyik sarokba huzott egyenes adja a kör sugarát, igy 84,9 :2 =42,45 cm .
0