Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hány cm hosszú....

Főoldal » Középiskola » Matematika
765
Hány cm hosszú ív tartozik a 10cm sugarú kör 200 fokos középpontú szögéhez? Válaszát egy tizedesjegy pontossággal adja meg!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A középponti szög és ezen szöghöz tartozó körív egyenesen arányos egymással.
Kkör=2rπ=2*10*π=20π∼62,83 cm
200/360=5/9 rész a középponti szög ⇒ a hozzá tartozó körív az 5/9 része a teljes körívnek
20π*5/9=34,9 cm hosszú ív tartozik hozzá.
0