Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Az egyik csap...

Főoldal » Középiskola » Matematika
3061
Az egyik csap 4 óra alatt tölti meg a medencét,a másik 6 óra alatt. A kettő együtt hány óra alatt tölti meg a medencét?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1. csap: 4 óra
2. csap: 6 óra
Együtt: x óra
Egységnyi idő alatt:
1. csap: 1/4
2. csap: 1/6
Együtt: 1/x
1/4+1/6=1/x /*24x
6x+4x=24
10x=24
x=2,4 óra alatt töltik meg együtt a medencét.
0