Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi (Középponti és kerületi szög)

Főoldal » Általános iskola » Matematika
569
Sziasztok, valaki megoldaná ezt a feladatot? Köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A háromszög egyenlő szárú ⇒ alapon fekvő szögei egyenlőek ⇒ β=(180-118)/2=31°

α=180-2*33=114°
A középponti és kerületi szögek tétele alapján: α=2β
114=2β
β=57°

α=2*70=140°
δ=(180-140)/2=20°
β=α/2=140/2=70°
γ=α=140°
1