Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenlő szárú háromszög

Főoldal » Középiskola » Matematika
1430
Határozd meg az egyenlő szárú háromszög területét , ha alapja 42 cm és egyik szára 72 cm hosszú !
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Tanultátok a Heron-képletet? Azzal gyorsan kijön.

Ha nem, akkor a magasságot határozd meg Pitagorasszal, utána már egyszerű:
Az egyenlő szárú háromszög magassága egyben a szimmetriatengely is. Vagyis két derékszögű háromszögre osztja, aminek oldalai `(42)/2=21` cm és `72` cm, a harmadik oldala meg a magasság, Az kijön Pitagorasszal:
`m^2+21^2=72^2`
`m=....` számold ki.
A terület pedig simán `(42·m)/2`
Módosítva: 8 éve
0