Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Derékszögű háromszög

Főoldal » Középiskola » Matematika
1052
Derékszögű háromszög egyik befogója háromszorosa a másik befogónak. Az átfogó 25 cm hosszúságú. Mekkora a két befogó ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Legyen egyik befogo x , a masik 3x. Igy a pitagorasz tetellel kijon az hogy 10x² = 625
Ebből x = √62,5 ami 7,9 cm
Tehát masik befogo 3x =23,7 cm .
0