Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hány cm³?

Főoldal » Középiskola » Fizika
538
Egy belsőégésű motor, felső és alsó holtpont közötti távolsága 9 cm. A henger átmérője 6,5 cm.
Hány cm³-es a motor?
(Ha valaki nincs tisztában azzal, hogy mi az alsó és felső holtpont, csak annyi a lényeg hogy 9 cm magas a henger)

Letudnátok azt is írni, hogy hogyan kell kiszámolni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
d=6,5 cm ⇒ r=3,25 cm
m=9 cm
Vhenger=π*r²*m=π*3,25²*9=298,65 cm³
0