Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Háromszög

Főoldal » Középiskola » Matematika
1769
Egy egyenlő szárú háromszög alapja 30cm, az alaphoz tartozó magasság 20 cm. Mekkora a szárhoz tartozó magasság hossza ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Pit-t.: (ma/2)²+a²=b²
10²+20²=b²
b=√500∼22,36 cm
Tháromszög=(a*ma)/2=(b*mb)/2
T=(30*20)/2=300cm²
300=(b*mb)/2
600=b*mb
600=√500*mb
mb∼26,83 cm a szárhoz tartozó magasság.
0