Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek 8.osztàly

Főoldal » Általános iskola » Matematika
530
Köszönet
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
5. a) C: k=m/6+26
54=m/6+26
54-26=m/6
(54-26)*6=m
b) B: m=(54-26)*6=168 cm
6. A: 0,06 t=60 kg ⇒ helyes lehet
B: 60000g=60 kg ⇒ nem helyes a becslés
C: 60 dkg=600 g ⇒ nem helyes, egy átlagos kékcinke átlagos testtömege 9-13 g
D: 60000 dkg=600 kg ⇒ ez még egy nagy testű kutyának is sok
7.
320 hosszú deszka ⇒ egy ládához 11 db
320 rövid deszka ⇒ egy ládához 8 db
140 léc ⇒ egy ládához 4 db
A legtöbb egy ládához hosszú deszkából kell, ezért kiszámoljuk, abból mennyi jön ki:
330/11=30 láda
(Ellenőrizzük, hogy a többiből van-e elég: rövid d.: 30*8=240 ⇒ van elég rövid deszka
léc: 30*4=120 ⇒ van elég léc)
C: 30 láda készíthető.
0