Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítség!

Főoldal » Középiskola » Matematika
580
Adott egy 3szög ,
oldalai :
a) 45°
b) 120°
Mennyi a c) oldala ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Szia! Nem a C csúcsban lévő szögnek a nagysága kéne? Mert az 15°.
1

Igen, őzike jól mondta. Levezetem neked, ha kell.
A háromszög belső szögeinek összege 180.
Ebben az esetben nálad α = 45, β = 120
45 + 120 = 165. Majd 180 - 165 = 15⁰
2