Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Tudnátok ebben az elsőfokú egyenletbe segiteni

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
608
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
2x+1/5 - 3x-2/3 = 0
3 · (2x + 1) - 5 · (3x - 2) = 0
6x + 3 - 15x + 10 = 0
-9x + 13 = 0
-9x = -13
x = 13/9
0