Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Nevezeted azonoságok

Főoldal » Középiskola » Matematika
442

x²-4x=5

x²-1b/6x+24
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1.
x² - 4x = 5
x² - 4x - 5 = 0
x² + x -5x - 5 =0
x · (x + 1) - 5 · (x + 1) = 0
x + 1 = 0
x = -1

x² - 4x = 5
x² - 4x - 5 = 0
x² + x -5x - 5 =0
x · (x + 1) - 5 · (x + 1) = 0
x - 5 = 0
x = 5

x₁ = -1, x₂ = 5

2.
x²-1b/6x+24
x² - b/6x + 24
6x³ - b + 144x/6x
0