Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Nem értem!

Főoldal » Általános iskola » Kémia
759
Sziasztok nem ertem ezt a feladatotde valahogyan megoldottam! Megszeretném kérdezni hogy jo-e??
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
Nézzük!
Van Neked 9 g oldott anyagod ( pl só) és mellé 41 g oldószered (pl víz), majd ezeket összekevered. Így értelemszerűen kapsz 50 oldatot, melyből 9 g az oldószer. Ilyenkor használjuk a tömegszázalékos képletet:
tömegszázalék= oldott anyag tömege/oldat tömege×100. Jelen esetben: W=9/50*100=18%
(Ez logikus is, mivel ha 50 oldatban 9 g van, akkor 100 g-ban 18 g-nak kellene lennie).
Ha ezt az oldatot a kétszeresére hígítjuk, tömege 100 g lesz (50*2). De ebből még mindig csak az a 9 g lesz oldatban, amit először hozzáadtunk, tehát a híg oldat tömegszázaléka: 9/100*100=9%.
A grafikonod pedig tökéletes! :)
2