Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Nagyon fontos lenne, ha részletes levezetéssel meg tudná valaki oldani ezt a feladatot. Előre is köszönöm!

Főoldal » Középiskola » Matematika
2807
Mennyi idő alatt tesz meg a fény 1 mm-t, ha sebessége 3*10⁸m/s?
Mennyi utat tesz meg a fény 45 perc alatt?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a.) s=1mm=0,001m v=3*10⁸ m/s
t=s/v=0,001/3*10⁸=0,333*10-11s
b.) t=45 min=2700s v=3*10⁸ m/s
s=v*t=2700*3*10⁸=81*10¹⁰m
0